کاروان ایران در المپیک توکیو ۳ طلا، ۲ نقره و ۲ برنز را کسب کرد.

رقابت‌های المپیک توکیو که با حرف و حدیث فراوان و با یک سال تاخیر به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا برگزار شد، سرانجام به پایان رسید و مراسم اختتامیه اکنون در حال برگزاری است. مراسم افتتاحیه و اختتامیه این مسابقات به دلیل کرونا بدون حضور تماشاچی برگزار شد. آمریکا در آخرین لحظات توانست جای چین را در صدر جدول مدال‌ها بگیرد و ایران نیز در رتبه بیست و هفتم جدول مدال‌ها ایستاد. تیم بریتانیا نیز در رده چهارم و پس از ژاپن، کشور میزبان، قرار گرفت.

کاروان ایران در المپیک توکیو ۳ طلا، ۲ نقره و ۲ برنز را کسب کرد.

جدول مدال های المپیک توکیو ۲۰۲۰
جواد فروغی در تپانچه بادی، سجاد گنج‌زاده در کاراته و محمدرضا گرایی در کشتی فرنگی سه طلایی کاروان ایران بودند. علی داودی در وزنه‌برداری و حسن یزدانی در کشتی آزاد صاحب مدال نقره شدند. امیر حسین زارع در کشتی آزاد و محمدهادی ساروی در کشتی فرنگی نیز برنده مدال برنز شدند.

ایران در این مسابقات برای اولین بار در دو رشته مدال گرفت: کاراته که اولین حضور خود در المپیک را تجربه می‌کرد و تیراندازی در رشته تپانچه بادی. ایران تا قبل از توکیو تنها در رشته‌هاش کشتی، وزنه‌برداری، تکواندو و پرتاب دیسک موفق به گرفتن مدال در المپیک شده بود.

کاروان ایران نسبت به المپیک ریودوژانیرو عمکرد ضعیف‌تری در جدول مدال‌ها داشت. ایران در دوره قبل بازی‌ها ۳ مدال طلا، یک نقره و ۴ برنز گرفت و در رده بیست و پنجم قرار گرفت.

تفاوت عمده عملکرد ایران در توکیو و ریو در بخش زنان بود. ایران در برزیل توانست برای نخستین بار یک مدال در ورزش زنان بدست آورد. کیمیا علیزاده که در وزن ۵۷ کیلوگرم تکواندو المپیک ریو مدال برنز گرفته بود این بار در تیم پناهندگان رقابت می‌کرد. او که در نخستین مسابقه خود ناهید کیانی، ورزشکار ایرانی را شکست داد، در رتبه چهارم بازی‌ها قرار گرفت.

موفق‌ترین عملکرد تاریخ ورزش ایران در رقابت‌های المپیک کماکان المپیک ۲۰۱۲ لندن است. ایران در ابتدا و در جریان بازی‌های المپیک ۴ مدال طلا بدست آورده بود ولی بعد از گذشت هفت سال با مثبت شدن تست دوپینگ سایر ورزشکاران تعداد آن به ۷ مدال طلا افزایش یافت و رتبه ایران از هفدهم به دوازدهم ارتقا یافت.

جنجالی‌ترین مدال ایران طلای جواد فروغی در تیراندازی بود. ورزشکاری که عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و حضورش در سوریه حرف و حدیث‌های زیادی به دنبال داشت. جمهوری اسلامی البته اعلام کرد که این ورزشکار فقط به عنوان پرستار فعالیت می‌کرده است و برای تاکید بر این ادعا در هنگام بازگشت به ایران لباس پرستاری بر تن داشت.

مدال نقره حسن یزدانی را هم شاید بتوان تلخ‌ترین مدال ایران در توکیو نامید. یزدانی که در حال حاضر یکی از برجسته‌ترین ورزشکاران ایرانی است که محبوبیت زیادی هم دارد در فینال ۸۶ کیلوگرم کشتی آزاد به مصاف دیوید تیلور رفت. این مسابقه به اعتقاد بسیاری مهم‌ترین و جذاب‌ترین کشتی المپیک بود. مسابقه‌ای که جردن باروز، کشتی‌گیر نامدار آمریکایی آن را “جدال پادشاه با جادوگر” نامید.

یزدانی که در دو مصاف قبلی به تیلور باخته بود در فینال دقیق و با فکر کشتی گرفت، او تا ثانیه‌هایی مانده به پایان مبارزه هم از حریف پیش بود اما این تیلور بود که مدال طلای المپیک را تصاحب کرد و اجازه نداد یزدانی از قهرمانی ریو دفاع کند.

سجاد گنج‌زاده نخستین مدال کاراته ایران در المپیک را گرفت

عجیب‌ترین مدال ایران را هم سجاد گنج‌زاده گرفت. او در فینال ۱-۴ از حریف عربستانی عقب بود که لگد طارق حامدی به سر او خورد و موجب بیهوش شدن ورزشکار ایرانی شد. داوران این ضربه را غیر مجاز تشخیص دادند و گنج‌زاده در حالی که بیهوش روی تاتمی افتاده بود اولین مدال طلای ایران در کاراته را گرفت.

کاراته کای وزن ۷۵+ کیلوگرم ایران، در مصاحبه با تلویزیون ایران، مدال طلای خود را به همه مردم عزیز کشورش و به “مردم مظلوم خوزستان” تقدیم کرد. او گفت که “امیدوارم ذره ای دل مردم عزیز کشورم را شاد کرده باشم.”

در جدول کلی مدال‌ها هم در حالی که چین تا اواخر مسابقات پیشتاز بود، آمریکا در روز آخر با مدال طلای والیبال و بسکتبال زنان صدرنشین شد. آمریکا با ۳۹ طلا، ۴۱ نقره، ۳۳ برنز و مجموع ۱۱۳مدال صدرنشین شد. پس از این تیم چین (۳۸ طلا، ۳۲نقره، ۱۸ برنز و مجموع ۸۸)، ژاپن (۲۷ طلا، ۱۴ نقره، ۱۷ برنز و مجموع ۵۸) و بریتانیا (۲۲طلا، ۲۱ نقره، ۲۲ برنز و مجموع ۶۵) در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

  • نویسنده : مصطفی غلام زاده
  • منبع خبر : خبرگزاری علی آباد آنلاین